tisdag 30 september 2008

Tisdag

Hoppade träningen igår pga ryggont. Bestämde mig för att vila även idag, så istället för ispass blev det sovmorgon till 10. Började då dagen med bild, för att sen äta lite lunch. Efter det hade vi historia, där vi påbörjade våra dramatiseringar. Min grupp, (Elin, Kärrbrink, Ekis, Antonio och jag), fick temat "Kvinnors situationer på medeltiden". Vi kom inte fram till något, förutom att den gifta kvinnan ska bära burka (Y) Vi hade håltimme, och sen spanska, som jag faktiskt tycker är riktigt kul, tro det eller ej :D

Gjorde ännu ett försök till att plugga geografi, det lyckades inte den här gången heller oÓ Det är sååå trååååkigt! Vid fem fixade Malin och jag iallafall lite mat, sen var det bara att tråka fram till sju, då det var dags att dra till Skogsvallen. Ispasset gick sådär halvbra. Har fortfarande ont i rygg och finger, men det var inte det som ställde till det. Utan istället blev det som vanligt, och nu sitter jag här och är ännu en gång arg och besviken på mig själv. Vet inte vad jag ska göra!?

Imorn är det iallafall ingen skola för min del :D Ska nämligen till Växsjö och träffa idrottsgymnasier från hela Småland. Alla som varit där tidigare säger att det var kanonkul, så får väl hoppas på att de har rätt! Missar dessutom provet på "Junk" i engelskan, får se när man får chansen att göra det.. Fick även tillbaka vårat samhällsprov idag. Jag hade lyckats skrapa ihop till ett VG, men hade lugnt kunnat göra bättre ifrån mig.. Men det får väl bli nästa gång (Y)

Nej, nu ska jag sluta skriva.. Emma ska nämligen slå en pling, och efter det måste jag nog sova.

POKNIS
(Puss och kram, nyp i stjärten)

måndag 29 september 2008

Vi gillar min rygg (Y)

Var riktigt trögstartad i morse. Inte alls på skolhumör.. Började iallafall dagen med estetisk verksamhet. Började med grafittiövningen, så slipper äntligen det där dumma kollaget. Efter det hade vi svenska, där vi bara jobbar med massa meningslösa saker. Lunch, och sedan matte. Har även investerat i en ny miniräknare, då våran mattelärare tvingar oss att skaffa än. Så nu har jag en extremt avancerad mojäng, menmen..

Efter matten var det gympa, där vi nu ska lära oss spela volleyboll de kommande veckorna. Ska blir riktigt kul faktiskt :D Hade ca 30 min styrka med bandygym, innan jag gav upp hoppet om min rygg.. SKITLIV! Fingret verkar dock vara helt, även om det fortfarande gör ont. Får se om det blir träning ikväll eller inte, beror på ryggen. Men kan ju alltid vara med på löpningen, och strunta i hoppen. Aja, får väl prata med Stefan sen.

Nu ska jag plugga geografi. Stort prov på torsdag, och jag vet knappt vad det är vi har jobbat med. Det har iallafall något med jordens början att göra.. Så får väl se hur det ska gå :S Slipper iallafall provet i engelska på onsdag, då alla bandyettor ska till Växsjö och ha någon träningsdag med andra idrottsgymnasier. Tror det kan bli riktigt kul :)

Nej, dags att plugga oÓ

söndag 28 september 2008

Update

Lite update om vad som hänt sen jag skrev sist:

Torsdag:
Spanska, Skolsyster, Historia, Vårdcentralen, Röntgen, Matte, Samhällsprov, Hem, Träning

Fredag:
Träning, Engelska, Lunch, Svenska, Samhäll, Hem, Ispass, Bänkvärmare pga fingret

Lördag:
Pappa kommer ner, Frazzes, Hem, Inflyttningsfest hos Lina, Ut och äta med Pappa, Hyra film

Längtar till träningen i morgon med IFK. Kändes otroligt bra i torsdags, tror min nya medicin har börjat verka :D Väntar på svar från röntgen, tror inte jag vågar ställa mig i mål igen förrän jag vet säkert att fingret är helt oÓ Hade en kanonkul kväll igår hos Lina, med Lina, Jossan, Malin, Mattan, Lollo, Kicki, Janina, Linnea och jag :) Lekte lekar, pratade och hade supertrevligt =D

STORTRIVS!

onsdag 24 september 2008

Brinellmaran

Imorse var man riktigt pigg. Sitter i köket och äter frukost, när Malin kommer in och frågar: Är du trött? och bara skrattar åt mig. Lyckades iallafall vakna till lite, och strax innan 9 var jag på skolan för att bli avprickad och hämta nummerlapp. Starten gick vid halv 10, då alla rusade iväg mot skogen.

Ca en timme och 20 minuter senare går jag i mål :D Lyckades ta mig runt hela, utan att stanna. (Gick en stund efter 7 km p g a vaderna). Nej, nu är jag faktiskt riktigt stolt över mig själv :D

Snart ska iallafall jag och Marika till vårdcentralen, för att ta det där blodprovet vi skjutit upp. Ikväll ska jag bara vara hemma, ingen träning. Måste plugga till provet imorn. Men tror ändp jag kan ganska så mycket, eller hoppas på det iallafall x)

Hejs så länge!

tisdag 23 september 2008

Ett skepp kommer lastat!...

...Med vadå?
Med IFK!

Började dagen med ett ispass. Det kunde inte ha gått sämre! Duschade och åkte hem, för at sedan skynda iväg till bilden, där jag äntligen blev klar med mitt dumma kollage. Lunch, och sen historia, där vi inte gjorde så värst mycket. Ett 40 minuters hål, och sen spanska. Slutade vid halv 4.

Traskade hemåt, och satte mig vid teven. Skulle ha pluggat, men orkar bara inte. Pratade en stund med Emma på telefon, innan jag och Malin lagade mat, kyckling med ris, kokta grönsaker och morötter :) Mycket gott (Y) Strax efter 18 cyklade vi till Skogsvallen. Hade träningmatch mot Nässjö IF P15. Vi vann ganska så stort, och jag fick chansen att stå en av tre perioder. Det gick faktiskt helt okej, men har lyckats stuka, (om inte värre), mitt vänstra ringfinger, så att jag inte kan röra det, samt att det är blått och svullet oÓ Ska nog kolla upp det imorn (Y)

Imorn är det också dags för Brinellmaran. Vi ska nämligen springa 11 km.. Jag som aldrig sprungit längre än 5 km, kommer nog klara det utan problem (Y) NOT! Men ska iallafall göra ett försök.

lördag 20 september 2008

Det är dags nu...

Nu har jag bestämt mig! Det är dags att jag ger allt, så får det helt enkelt bära eller brista. Visa vad jag verkligen går för. Ni har gett mig chansen, så nu är det bäst att jag tar den också! Nej, nu är det dags att skärpa sig på allvar. Jag vet att jag har vad som krävs för att ta mig dit jag vill, så det är bara att börja jobba för det. Större delen av mitt liv består ändå av bandy, så det är lika bra att börja ta det seriöst och kämpa!

Skolan igår var inte så farligt. Alltid skönt med fredagar, speciellt då det är min tidigaste dag. Efter skolan var jag bara hemma och tog det lugnt, njöt av internet m.m. Strax efter 20 tog jag cyklen till Skogsvallen, för ett ispass med IFK. Gick faktiskt riktigt bra, men inte tillräckligt. Cyklade hem tillsammans med Lina, och fick chansen att prata lite med henne. Hemma efter 23 någon gång. Låg och halvsov framför teven en stund, innan jag beslutade mig för att nanna.

Vaknade idag vid 9. Enda sedan jag flyttade, har jag alltid vaknat mellan 8 och 9 när jag haft sovmorgon :S Eftersom jag inte kunde somna om, gick jag upp och käkade lite frulle. Satt vid teven en stund, innan jag bestämde mig för att ta tag i mitt stökiga rum. Än så länge har jag bara dammsugit, ska snart ta hand om alla kläder, som av någon konstig anledning alltid lyckas hamna på golvet x) Sitter även och väntar på att Emma ska ringa :D Vid 17 sen, ska jag till Pigalle, där jag ska stå i garderoben med IFK. Skojskoj.. Annars ska jag nog inte göra så mycket mer idag.

Imorn lär det inte heller blir så mycket, plugg möjligtvis. Har ett prov i samhäll på torsdag och ska skriva klart en engelska uppsats så fort som möjligt. Måste även läsa ut "Junk" innan onsdag. Så tror jag att vi har en spanska läxa också.. Men annars är det ganska lugnt :P Aja, nej, tillbaka till städningen..

torsdag 18 september 2008

Eftersom jag inte haft internet sedan jag flyttat ner, och nu fått det, tänkte jag passa på att uppdatera er om vad jag har haft för mig. Så skriver ner ett par dagar som jag anser är värda att nämna :D

onsdag 17 september 2008

Vilken pannkaka!

Hade sovmorgon idag, då våra tränare ställde in träningen på morgonen. Så började dagen vid 10 med engelska. Därefter hade vi ett 2 timmars hål, eftersom vår matte var inställd. Men det hindrade inte vår lärare från att se till att vi räknade, nejnej, utan vi fick ett häfte som skulle vara klart till imorn. Så efter att vi käkat, gick jag, Elin, Julia, Sofia och Emelie till Träcentrum för att ta en fika och räkna lite matte, vilket vi då spenderade hela hålet med. Efter det, hade vi geografi. Just nu läser vi om jordens uppbyggnad m.m, massor med tråååk! Menmen, man får väl bita ihop. Slutade vid tio i tre, då det bar av hemåt.

Kliver innanför dörren och hittar Malin i full färd med att steka pannkakor. Hon hade nämligen bestämt sig för att överraska Kärrbrink med en pannkakstårta. Så när den var klar, gick jag, Malin, Adrian, Boman och Mackan för att ha ett litet kalas för Anton. Sjungandes på led kliver vi in i lägenheten och överraskar honom. Så satt vi i köket och pratade, mumsade pannkakstårta och hade det trevligt. (Därav rubriken, ”Vilken pannkaka”, som Boman uttryckte det när hans bit bara blev till klegg.)

När tårtkalaset var över, gick jag och Malin in till oss igen. Vi försökte ännu en gång få Internet att fungera, men det verkar som det bestämt sig för att bojkotta oss. Nu har vi i alla fall Internet, det vill bara inte funka. Men det är ju alltid något (Y) Så efter vårt tappra försök, satte jag mig för att plugga. Kände att det var dags att börja på mitt arbete, som ska vara inlämnat imorn oÓ Det är bra jobbat från min sida. Har nu kommit ca halvvägs, med min ”En vikings dagbok”. Woo-hoo (Y) Sen har jag dessutom en engelska uppsats som ska lämnas så fort som möjligt, samt att jag måste läsa ut boken vi ska ha prov på snart. Ska också skriva ännu en upsats i engelskan, men ska börja med det på fredag. Har även ett stort prov i samhäll nästa vecka, och i geografi veckan därefter. Nu har skolan dragit igång på riktigt.. *SUCK*

Idag säger vi då, GRATTIS ANTON PÅ 16-ÅRSDAGEN :D

tisdag 16 september 2008

Full fart & Hemmakväll

Blev hämtad halv 8 av en morgonpigg Hasse, och det bar av till Skogsvallen. Klockan 8 var det dags för ett barmarkspass med Henke. Bålstyrka och lite annat, kändes skönt att få träna, men hade varit bättre om ryggen hade varit på min sida. Efter det var det ispass. Det gick riktigt bra till en början, men när vi hade kommit halvvägs in i passet, gick det utför. Passet höll på i ca 1.5 timme, och sedan var det dags för lunch, pastasallad, mycket gott :D Efter lunchen började matcherna. Första matchen gick sådär för min del, i andra var jag riktigt bra =D Tredje ska vi inte prata om, usch och fy. Menmen, ibland funkar det, och ibland gör det inte det.

Efter jobbig, men rolig dag, kom man hem och kände sig ganska sleten. Lagade mat, lax och ris, och käkade. Eftersom vår träning inte skulle börja förrän kvart i åtta på kvällen, gjorde jag ett tappert försök till att plugga. Det gick inge vidare. Senare ringde även Emma, och pratade av sig lite J Strax efter sju cyklade jag och Malin mot Skogsvallen. Vi tränade, ännu ett ispass. Det gick inte alls bra. Var lite småseg i kroppen, samt att min ”spärr” hindrade mig från att göra det jag skulle göra. (Har insett att jag har en liten ”spärr” som säger åt mig att inte slänga mig. Men jag jobbar på det, orkar inte med en till skitsäsong!) Men ändå kul att få träna med IFK. Trivs verkligen jättebra :D

Vi duschade och packade ihop. På hemvägen cyklade jag och Malin förbi Hemmakväll, och vi beslutade oss för att vi var värda godis, med argumentet att Malin faktiskt fyller 18 x) Så det blev en stor godispåse och en film, ”Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö”. Så bar det av hemåt, där vi åt lite fil för att sedan sätta oss tillrätta framför teven och bara njuta av film och godis tillsammans J Filmen var faktiskt helt okej. Lite snurrig ett tag, men ändå bra (Y) Så kom vi väl i säng strax efter tolv skulle jag tro.

GRATTIS MALIN PÅ 18-ÅRSDAGEN :D Nu är du vuxen, även om du slapp visa leg på Hemköp =P haha

måndag 8 september 2008

Hemmakväll

När klockan ringde imorse, kände jag mig inte alls redo för skolan. Trots det lyckades jag ändå pallra mig till första lektionen, estet, d v s bild för min del. Vår vimsiga lärare hade fått för sig att vi ville göra collage, så det håller vi på med nu, woo-hoo. Efter bilden hade vi svenska, gjorde inget viktigt där. Lunch och sen matte, fick göra diagnos, det gick DÅLIGT! Samt att jag ligger efter, menmen. När matten var över, var det dags för idrott, där vi gjorde några parövningar. Efter idrotten hade vi ett träningspass med bandygym, denna gång innebandy varierat med smidighet och styrka.

När jag kom hem, strax efter fyra, får jag vet att vi inta har någon träning, utan den ligger numera på onsdagar. Så efter en välbehövd dusch, tar jag och Marika vara på tiden och cyklar till vårdcentralen förr att ta blodprov, (för att se om man har järnbrist eller inte). Labbet stängde dock vid fyra, så vi cyklade vidare ner mot stan istället.

Vi traskar runt i lite affärer, jag köper en underställströja, samt hämtar ut mina tågbiljetter till på fredag. Efter ett tag får vi båda världens godissug, så vi går till Hemmakväll. Dumt gjort! Vi går båda därifrån med varsin stor godispåse.

När jag kommer hem igen, är Malin i full färd med att lag mat, åt mig dessutom. Hon skulle käka hos en kompis senare på kvällen, men erbjöd sig ändå att laga mat åt mig. Goa människa!

När maten är klar sätter vi oss framför teven och flippar runt lite. När jag känner mig mätt och belåten, är vi båda väldigt godissugna. Så vi spenderade ett par timmar i mysandes i soffan med en stor godispåse, kan inte bli så mycket bättre ;) haha.. Vi började titta på Kristallen, och snart kom även Stefan, (Malins pojkvän), och joinade oss. Vi satt kvar en stund, innan det var dags för Malin att åka hem till Tess. Så ensam som jag nu var, och i brist på annat, började jag packa grejer till imorn och diska.

Nu är klockan snart tio, och det är sovdags. Blir hämtad 7 imorn, och körda till Skogsvallen, där det är dags för första ispasset. Faan vad gött säger jag bara! Ser verkligen fram emot det.

NattiNatti

lördag 6 september 2008

Efter att ha varit hemma från skolan 3 dagar p.g.a. feber och förkylning, samt missat 2 ispass med IFK, såg jag verkligen fram emot vår träningsdag. Går upp strax efter 8 på lördagen, helt slut. Tittar ut genom fönstret, spöregn. Eftersom vi inte vill cykla, lyckas vi få snålskjuts av Pelle. Påklädd med jacka, vantar och halsduk, (Malin hade inte släppt iväg mig utan halsduken), står vi snart redo nere på Skogsvallen. Vi testade träningsoveraller och träningskläder, innan det var dags för de friska att springa Coopers i regnet. Vi andra satt på läktaren och hejade på för fulla muggar.

Efter det, var det dags för en slags statsvandring, eller löpning. Alla delades in i lag, utom jag och Kicki, som båda var lite småsjuka, och sen bar det av. Jag och Kicki åkte runt till alla stationer och hejade tillsammans med Mia och Pelle. Efter sista stationen, duschade alla och sen var det dags för lunch.

Efter lunchen, skulle vi ha ett teoripass. Vi pratade om mål och annat inför säsongen. När vi var nöjda, var det dags för det efterlängtade Laserdome. Mitt lag bestod av Lina, Kicki, Pillan och jag då, även Sandra fick vara med oss på själva ”uppvärmningen. Det började inte bra för oss. Alla 5 är mörkrädda, och det första som hände var att vi ställde oss i en klump och skrikandes i ren panik, började vi skjuta på varandra. Men vi lugnade ner oss, och lyckades komma tvåa. Sen började själva tävlingen, lag 1 och 2 skulle mötas. När de var klara, var det dags för oss att möta ledarna. Självklart var det vi som vann. Ledarna och lag 2 körde match om 3e pris, och sen var det dags för final mellan oss och lag 1. Vi fick stryk, men vi klagade inte för det. Prisutdelning och lite så, innan vi begav hemåt för att fräscha upp sig.

Klockan sju stod vi hungriga utanför restaurang Cecil, (ungefär som Mongoliska i Västerås). Gick in och satt oss, pratade åt och hade väldigt trevligt. Efter alla var klara, drog de flesta i laget hem till Pelle, där det blev charader, eller spelet ”Med vilda gester”. Jag och Lina, som var i lag, var riktigt taggade och startade bra. De andra kom dock ifatt, och det slutade med en sistaplats för oss två. Men vi kämpade riktigt bra. Snart dök också alla ledare upp, och det blev spelarna vs ledare och resten. Eftersom ledarna fuskade, vann vi spelare, i alla fall enligt oss. Efter kände man sig sådär lagom pigg, så jag och Marika beslutade oss för att bege oss hemåt. Väl vid boendet stod vi utanför och snackade i en halvtimme, innan vi gick in för att sova.

Efter den dagen är man nu officiellt en IFKare, (fick en Buff, bandarna, som bevis för det). Stortrivs verkligen i det här gänget, och känner redan nu att jag inte kommer vilja lämna dem i första hand. Ska bli kanonkul att få gå på is nästa vecka, både med IFK och bandygym, och verkligen visa vad man går för. Ska bli riktigt att få lira med de här i vinter, även om det kanske inte blir så mycket matcher för min del. Fast inte en chans att jag vill lira med något annat lag.

Tjejer med fart, IFK Nässjö såklart!