torsdag 29 april 2010

Kung, numera synonym med hollywoodfru


Dagens höjdare var när Sofi bestämt jämförde vår kung med vår lite mer älskade hollywoodfru, Maria Montazami med argumentet:

"De är lika blåsta och båda lever på pengar som de tror att de själva har tjänat."

IT MADE MY DAY!


Annars har inte dagen bjudit på alltför mycket... Startskottet för nationella gick som sagt och det blev till att skriva ett personligt brev på engelska. Det här med jobb börjar bli liite tjatigt...
Sedan var det lunch, ris och något som såg ut och smakade som spya, men skulle föreställa biffstroganoff. BU!
En kaffe på det samtidigt som vi försökte komma på ett bra ämne inför vår samhällsdebatt. Det blev tillslut Beatrice Asks fabulösa förslag att skicka hem stora, lila kuvert till alla som är MISSTÄNKTA för sexköp. Idiot...
Iallfall... Samhällslektionen började därför med en hetsig debatt om det var rätt eller fel. Sedan hann vi med lite genomgång samt ännu en, kanske inte lika hetsig, debatt om diskriminering på arbetsmarknaden.
KVINNOR KAN!


Nu ligger jag dock med täcket upp till haken och håller på att frysa ihjäl. Överväger att se på en film då jag bara såg 2.5 igår... Kanske ska försöka skriva lite också. Borde nog kolla igenom de få anteckningarna jag har om Rani & Sukh och matten, inför proven vi har imorgon, men det kan vänta...

// sir Vincent


onsdag 28 april 2010

We are young...

Okej, jag är brännhet och blir både kallsvettig och alldeles andfådd av att gå upp och ner till tvättstugan, men jag är INTE sjuk.
Jag har kämpat med att hålla ögonen öppna sedan lunch, men jag är INTE sjuk.
Jag fick avbryta morgonens träning efter att ha känt sig kraftlös och febrig, men jag är INTE sjuk.
FRISK FRISK FRISK FRISK FRISK FRISK


Mika gjorde min dag lite bättre med denna grymma låt!
(Och nu vill jag verkligen se filmen...)

Som sagt, jag började morgonen med ett halvt...nej...snarare en femtedels träningspass, där jag efter en viss envishet att fortsätta, till slut fick ge upp trots allt. Jag var inte alltför sugen på att tappa en 20kg skivstång i huvudet på mig själv...
Tog mig hemåt och hoppade in i duschen, men inte mådde jag bättre efter det. Dock tvingade jag iväg mig själv till skolan då dagens mattelektion verkligen behövdes inför fredagens prov, inte för att vi gjorde något på den...

Historia därefter och än en gång är jag övertygad om att mänsklig utrotning skulle lösa alla våra problem. Ska nämligen göra ett arbete om trafficking och jag kan bara inte förstå hur människor kan utnyttja andra människor på det viset. Det är helt sjukt, hemskt, grymt, ofattbart, skrämmande och hopplöst. Om det finns ett helvete, hoppas jag innerligt att ni som behandlar människor på det viset, hamnar just där!
Lunchen bestod av något som antagligen skulle likna lasagne och som faktiskt smakade helt okej.
Sedan var det slut för dagen för min del och jag traskade hemåt...

Har sedan dess legat halvdöd i sängen. Har bland annat kollat på andra halvan av "Tjenare Kungen", Sveriges bästa film, vilket också gav mig ett alldeles underbart citat:

"Vi bråkar inte... Vi har en konstruktiv diskussion."

Efter det har jag letat runt efter lite ny musik, nu när jag ändå håller på att bredda mina vyer. För dagen har jag upptäckt ännu ett band, The Gits, som är helt fenomenala.
Tyvärr tillhör sångerskan, Mia Zapata, numera 27 Club, då hon vid 27 års ålder, blev våldtagen och mördad. 27 Club, klubben som även Jim Morrison, Janis Joplin, Kurt Cobain, Jimi Hendrix och andra framstående musiker som skapat musikhistoria, tillhör.
Världen är grym...



VIVA ZAPATA!

Tydligen finns det också en film, "The Gits Movie", som nu står på listan över filmer jag MÅSTE se!

För stunden är jag dock fullt inne i en annan film, "Jennifer's Body", och den är riktigt, riktigt bra, även om jag inte hunnit se slutet än. Jag var sugen på något läskigt och ja, den här dög alldeles utmärkt med ett par, inte så uppskattade, hoppa-till-scener. Blodigt värre, men det är så det ska vara! Så Frida, du måste se den ^^

Nej, ska väl ta och titta klart på filmen och sedan läsa på lite inför imorgon, då startskottet för dessa underbara prov kallade Nationella går. Först ut, Engelska Writing, och det kommer gå så dåligt...
Och just det, jag kan inte vara hemma från skolan varken imorgon eller på fredag, hur dåligt jag än skulle må... Livet är underbart!

// sir Vincent



tisdag 27 april 2010

Moderater faller mig inte i smaken

Hannah gör verkligen min dag med alla hennes klockrena grupper på Facebook!
Idag var det "Könssjukdomar är bättre än moderater" med motiveringen:

"Vem vill inte hellre ha klamydia än en moderat? Klamydia är mindre smittosamt, lättare att få bort och inte lika irriterande. Har du haft en dålig moderaterfarenhet? Skriv gärna."

Underbart!

I övrigt har väl dagen varit helt okej men för stunden vill jag inget hellre än krypa ner under mitt täcke bland mina kuddar och sova i väntan på bättre tider. Jag misstänker nämligen en förkylning på ingång, men jag tänker INTE bli sjuk!

Började iallafall dagen med ett hårt innebandypass tillsammans med lite bålstyrka. Eftersom Lina var där, blev det ett tjejlag. Oerhört kul och totalt slutkörd. Det är så det ska vara!

Sedan stressade jag till samhällslektionen i ett misslyckat försök att komma i tid.
Vi diskuterade bland annat svartjobb och facket.
Lunch därefter och idag bjöds det på fiskpanetter och potatis...
Vi spenderade lite dötid med att påbörja våran budget eftersom det på fredag är sista ansökningsdagen för ett av skolans stipendier. Dock lär vi få fortsätta på torsdag och fredag...
Naturkunskap, där vi först fick reda på provresultatet, VG tydligen, och sedan fick kämpa för att hålla sig vaken då Ralle tjötade på i all oändlighet om något oerhört ointressant.
Gympa till sist, där det blev lite basketlir och den alldeles underbar leken "Gris".

Väl hemma, hamnade jag framför teven och efter att tappert kolla på hela Förhäxad, somnade jag. Sov iallafall i 1.5 timme... Ganska ovärt då jag fortfarande är precis lika trött, om inte ännu tröttare. Tänkte försöka skriva lite på mitt reportage och historia innan det blir läggdags. Inget Cougar Town och Christine idag....

// sir Vincent

måndag 26 april 2010

My brain is hanging upside down...

Att börja skolveckan med naturkunskap, är ju inte riktigt det ultimata sättet, men jag ska inte klaga. Särskilt idag då Ralle var på ovanligt bra humör, även om det enda jag minns från lektionen var ordet "dinosaurier", vilket inte alls var relevant i sammanhanget. Dessutom stod jag för dagens goda gärning, då jag 10:07 skickar ett sms till Emmy och därmed väcker henne. Fröken Ordningsam hade nämligen försovit sig och som hon kommer få höra det i fortsättningen ^^

Efter naturen var det lunch och vi stod i kö ca kvarten för att sedan kasta i oss maten på fem minuter. Under den långa väntan i kön, dök även en stressad Emmy upp. Maten, som jag inte saknat det minsta under den senaste veckan, bestod idag av de gamla vanliga potatisarna ihop med någon biff full med saker. Det gick att äta...

Historia därefter, som började med att vi fick tillbaka provet: full pott!
BOOJAH!
Christian introducerade också vårt sista arbete i historia...sorgligt...iallafall ska vi skriva ett tal om modern slavhandel och sedan dra en parallell till någon historisk liknelse. Det kan bli intressant, även om jag inte är så förtjust i det faktum att vi även ska opponera på varandras tal, eller att hålla ett tal överhuvudtaget... Men det blir nog bra ändå!

Annars har jag suttit hemma och gjort absolut ingenting. Det mest krävande jag gjort sedan jag kom hem, måste vara slukandet av mitt kvarvarande godis... Fabulöst!

Har fått veta att The Arks nya skiva ligger hemma hos mamma och väntar på mig, då jag var oerhört snabb att förboka den. Så nu ska jag bara överleva veckan utan den... Spänningen är olidlig! Försökte även titta på dokumentären som idag började visas på TV3 Play, men internet laggar så förfärligt, så även det kanske måste vänta till på fredag... Tills dess får jag nöja mig med att lyssna på all musik som jag lagt in i iTunes de senaste dagarna i ett försök att bredda mina vyer. Det är inte mycket som skriker 2000-tal, men det är bara så det ska vara!

Nej, om man skulle ta och försöka finna sin kreativa sida och skriva ett par rader...

Högerjustera
// sir Vincent

söndag 25 april 2010

Livet när det är som bäst

En promenad genom ett soligt Nässjö till de sköna tonerna i Savage Gardens Affirmation är bara en av alla de småsaker som gör livet värt att leva. Och ja, ni hörde rätt. Från ett grått Västerås till ett soligt Nässjö. Ibland känner jag mig lyckligt lottad att ha två, (tekniskt sätt flera), ställen att kalla för hem. För att citera en gammal goding:

"Jag älskar mitt meningslösa liv. Hur är ditt liv?"


För stunden sitter jag och smaskar godis samt kollar teve i brist på annat. Borde kanske ta tag i något av betydelse, men jag orkar inte.

Förövrigt blev det grillpremiär hemma hos mamma idag, som jag längtat.
Nu ser jag dock fram emot skolan imorgon, tro det eller ej. Ännu en gång är det fem dagar som gäller innan jag får komma hem igen. Det kan inte bli mycket bättre!

Så tänkte jag avsluta inlägget med en gammal hederlig, "Dagens Groda", som idag kommer från min kära syster.

Frida: "Aaah, de har en teve på magen. Det är därför de kallas teletubbies."

Tack för mig!

// sir Vincent

lördag 24 april 2010

Vince for president!

I ren desperation söker jag igenom min feta godispåse i jakten på Polly, som jag omedvetet utvecklat en större förkärlek för. Jag jublar högt varenda gång jag upptäcker att det finns en till för att sedan snabbt stoppa den i munnen och tugga långsamt, verkligen njuta av varje tugga. När jag svalt, börjar det sedan om på nytt. Den här gången är de dock helt slut. Jag känner mig tom och ensam, som om det saknas något. I ren panik, stoppar jag snabbt en salt groda i munnen medan jag sörjer min förlust. Det spelar ingen roll hur mycket godis eller vad för godis jag köpt, förr eller senare slutar det alltid med en noggrann genomsökning på all existerande choklad som jag glatt slukar, för att därefter skälla ut mig själv för att jag inte köpt mer choklad...
Godis är gott!


Nej, om man skulle ta och göra en kortade uppdatering om veckans alla dagar och min alldeles fabulösa praktik? Så gör vi!

TISDAG:

- Missade nästan bussen och fick genomlida åtskilliga sneda blickar och roade leenden efter min snabba springtur
- Lunch med Ulla Persson i stadshuset och vi kan konstatera att politiker INTE behöver äta skolmat
- Rundvandring i stadshuset, där jag inte varit sedan mamma och pappa gifte sig, vilket för mig, är ett okänt (läs bortglömt) antal år sedan
- Företagsbesök hos Artilabs som tillverkar tandproteser och implantat med mera, hann även med en sväng i elbil
- Ner på stan, stod en stund vid sossebordet och pratade politik
- Kvällen spenderades sedan hemma hos Kajsa och det märktes att vi hade mycket att ta igen då vi inte träffats sedan i somras, vi pratade nämligen om allt mellan himmel och jord i ca 4 timmar. Mycket trevligt!

ONSDAG:

- Landstingsfullmäktige, där Maggan, (Margareta Israelsson), bland annat tappade papper på moderaterna samt att vi fick chansen att fascinera oss över gubbars envishet
- Tåget till Stockholm och vi blev sittande utanför toan, vilket resulterade i att Maggan agerade toavakt genom att visa de stackars människorna hur man stängde och låste dörren
- En heldag i riksdagen, god lunch, rundtur och votering. Kanonkul!
- Hem till morbror och Co, där Vilgot och Nils uppskattade mitt besök lite för mycket, men jag gillar mina underbara kusiner ändå.

TORSDAG:

- Blev väckt en timme för tidigt av Vilgot, men jag förlät honom snabbt
- Med sinnena på topp, lyckades jag ta mig från Årsta till riksdagen utan problem
- Då det inte blev något gym, fick jag istället prata med Tomas Göransson som jobbade med information och sedan Carina Hägg från Jönköping, som sysslade med utrikes och var bland annat väldigt engagerad i jämställdhet och kvinnors rättigheter. Två mycket intressanta pratstunder.
- Lunch, där jag fick förmånen att skaka hand med både Mona Sahlin och Tomas Bodström. Även om jag inte insåg det riktigt då, har jag nu i efterhand börjat inse vilka de faktiskt var. I varje fall vad Bodström snäll att påpeka att jag var omringad av gnagare. Kul med lite humor från höjdarna
- Frågestund med statsministern och jag tog tillfället i akt att blänga väldigt surt på Reinfeldt från läktarplats
- En fika och sedan ännu en rundtur, fast den här gången i ultra-rapid, då Maggan självklart tyckte att vi skulle ta kort på mig lite här och var, sagt och gjort, och visst blev det ett par bra bilder trots allt
- Vi sa hejdå och sedan traskade jag bort mot stationen där jag mötte upp Ulla Persson för att ta tåget hem
- Tillbaka i stan, begav vi oss till Strömsholms djursjukhus, där jag fick vara med på ett årsmöte samt lyssna på två väldigt intressanta föreläsningar och sedan, en kort rundtur
- Kom hem och somnade ganska snabbt utan problem

FREDAG:

- Strax innan lunch blev jag hämtad av Ulla och vi begav oss än en gång till Strömsholm
- God lunch först och sedan ännu ett årsmöte, den här gången inte riktigt lika intressant
- Runt 16 tog vi oss tillbaka till stan för ett snabbt stopp i stadshuset där vi även hann med en kaffe
- Blev avsläppt hemma och vi sade hejdå
- Resten av kvällen spenderades hemma, såg bland annat hela två filmer: "Wonder Woman" och "Disturbia", samt busade med mina små troll

LÖRDAG:

- Vaknade upp vid 8, sedan vid 10 och sedan vid 12... Vi tycker om att ha tre troll i rummet.
- Under två timmars tid, såg jag förväntansfullt fram emot att kolla på en av Hayao Miyazakis filmer som skulle visas på Canal+... Till min förfäran, var den på svenska...
- Frida och jag tog en promenad till Ica Ettan för att köpa grejer till tacos, sedan blev det en ny promenad till Godisfabrorn där det handlades en fet påse godis
- Lagade mat och åt mängder, mums!
- Ligger nu i sängen med Boris på magen och skriver, dock inte det jag borde skriva på många punkter, men iallafall... Funderar på att kolla på en av alla de filmer jag uppdaterat mig med den senaste veckan, kanske ett maraton? Jag får se...


Allt som allt har det varit min bästa praktik någonsin! Det har varit oerhört intressant och jag har lärt mig massor, samt funnit ny inspiration till att aktivera mig inom politiken igen.
Första maj, here I come!
I sommar ska jag nog försöka ta tag i SSU delen av mitt liv, så får vi se vad som händer. I vilket fall, är jag för stunden bombsäker på att det är politik som jag vill syssla med längre fram, nu gäller det bara att hitta i vilken form.

Självklart måste jag slänga in min kändisbild ^^

VINCE FOR PRESIDENT!

Vår nästa stadsminister, Vince och Mr Bodström!

Jag känner mig speciell....

Reinfeldt vs Sahlin

Olof Palme VAR politik!

Bara för att jag är så mycket coolare än Mr Biskop!

// sir Vincent



måndag 19 april 2010

Dagens händelser i stora drag

Har just spenderat den senaste timmen med att kolla igenom gamla kort för att sedan skratta mig själv till tårar och andnöd. Tyvärr består större delen av dessa hysteriframkallande kort av bilder på min syster och därmed är jag förbjuden att publicera dem. Helst skulle hon vilja se dem i papperskorgen, men någon måtta får det ju vara!
Det får helt enkelt räcka med en bild på oss från sommaren 2005. Lägg märke till den tydliga längdskillnaden, som idag gått åt det andra hållet...



Förövrigt måste jag bara ta upp dagens andra givande händelse,
det vill säga,
vår ganska misslyckade msn-konferens:
(var vänlig klicka på bilden för den ultimata upplevelsen):


Emmy som pratar med sig själv, jag som inte kan komma ihåg något jag skrivit i bloggen en timme tidigare och sedan Sofi som håller till någonstans i mitten...
Den här resan kommer gå till historien på fler än ett sätt!


Nu har jag egentligen inget mer "vettigt" att berätta, förutom att imorgon är första dagen på min praktik, (vägra fältstudier), så tillbaka till vad det nu var jag gjorde innan jag hamnade här...

// sir Vincent


Can't sleep, the monsters will eat me...

Nu har jag försummat min stackars blogg igen, men än en gång beror det omotivationen som dyker upp när man inte helt enkelt inte gör något.

Såååå... Vad har jag då gjort?

Lördagen spenderades först med att sova på tåget i 4 timmar, för att sedan hamna hos mormor och morfar där det bjöds på mat. Därefter bar det av hem till mamma och resten av kvällen var relativt händelselös.

Söndag, det vill säga igår, var också smått långsam. På dagen blev jag och trollen avsläppta hemma hos pappa, där vi nu ska bo resten av veckan. Spelade lite the Sims 2, ÄNTLIGEN, men det gick oerhört trögt då jag installerade det på min gamla dator... Ska försöka installera det på Boris igen, tredje gången gillt så att säga.
På kvällskvisten kom Captain förbi och underhöll de tre trollen. Ja, det var väl det vi gjorde...

Idag är det måndag och jag är ledig från mina fältstudier... Fick inte sova mycket inatt, då tre små odågor fick ryck och började tugga på mig ett flertal gånger. Nu ligger de dock däckade i sängen tillsammans med mig, men jag misstänker att det snart är dags att vakna...
Överväger om jag ska titta på ett par filmer eller någon serie, jag vet inte. Kanske tar jag och skriver lite istället... Nu blev det jobbigt. Om en timmer eller liknande är det iallafall dags för msn-konferens mellan Emmy, Sofi och mig, om det blir av så att säga. Dock vet vi inte riktigt vad det är vi ska diskutera, men vi hittar säkert på något!

Nej, om man skulle ta och hitta på något att spendera resten av dagen med? Jag menar, att bli fan av saker på facebook är bara kul en stund, ungefär tills man inser att man inte har något liv och att alla ens vänner snart kommer inse det de med. Men jag bjuder på den ^^

// sir Vincent

fredag 16 april 2010

Blame the Icelanders

Min morfar påstod just att islänningarna skickat askmolnen på oss som hämnd då vi inte hjälpt dem under finanskrisen. It made me laugh.

Förövrigt är det här genialiskt!







Make a noise and make it clear

I have an evil gnome on my shoulder.
SCOOORE!

Tja, kan ju börja med att pricka av min "Att-göra-fredag-lista":

ATT GÖRA FREDAG:

- Spendera natten med Arn
(halv fyra säger jag bara...)
- Försöka kopiera materialet till Engelska nationella, antagligen med hjälp av kamera
(jag måste skaffa mig en scanner...)
- Vakna upp i tid till morgonträningen
(jag försov mig bara nästan)
- Genomföra benböjen utan att dö
(hela 57.5 kg, vilket tydligen är bra för att vara jag, men jag vet någon som inte kommer komma upp ur sängen imorgon)
- Hinna i tid till svenskan
(tro det eller ej, men det gjorde jag)
- Göra ett tappert försök att jämföra Arn med den historiskt inkorrekta filmen "Korpen Flyger"
(vi kan väl säga såhär, att läsa igenom det jag skrivit gav mig ångest...)
- Gå igenom nationella på engelskan och än en gång bli påmind om att jag inte har något jobb
(män uppskattas inte och kvinnor KAN köra bil)
- Överleva skolmaten
(jag undkom med nöd och näppe då en mattant brutalt försökte döda mig med en schnitzel)
- Säga: "Sucks to be you" till Emmy när hon betalar min och Sofis chokladboll
(Emmy blev en smula fattigare and it was gooooood)
- Förhoppningsvis prata Projektarbete och komma fram till något vettigt
(and so we did, och Stina var riktigt positiv till vår idé och på måndag är det msn-konferens som gäller i sökandet på stipendie)
- Genomlida en mattelektion och hoppas att Beata inte kollat igenom onsdagens läxa
(självklart hade han tittat igenom läxan, men det är sak samma, dock är jag så körd på det kommande provet, samt Beata kallas numera även för Ylva)
- Däcka i sängen med datorn på magen
(life as it should be)
- Städa och packa
(senare...)

Tja, det får nog duga som sammanfattning.

Veckans groda dock, som jag missade i måndags...
Vi hade seminariediskussion på historian och Petter pratade om kristendomen:

"Och så kom Jesus och gjorde allt modernt."

OSLAGBART!

Förövrigt är jag sur för att mitt the Sims 2 inte går att installera QQ
Besvikelsen är oundviklig...

// sir Vincent

torsdag 15 april 2010

Arn, the love of my life

THIS DAY THIS DAY THIS DAY THIS DAY THIS DAY

There goes my hero:


Får jag inte se dem i sommar, kommer jag utvandra till Merkurius...

Jag kan gladeligen meddela att tant Agda, 80 år, är tillbaka och hon är inte nådig.
Brutalbänken i tisdags, bänkpress igår... Trots att det här var allt annat än krävande då det fortfarande är testvecka som gäller, har min kropp stelnat till och minsta rörelse gör att jag vill skrika rakt ut. Visst har jag saknat träningsvärken, men det här är löjligt...

Om vi bortser från tant Agda, finns det ju andra personer som förgyllt min dag. Jan Guillou är en av dem. Tydligen räckte det inte med att plåga sig igenom Ondskan i 9an, utan nu ska jag få höra namnet Arn vart jag än går.

JAN GUILLOU, DU FÖRSTÖR MIN SKOLGÅNG!

Idag har jag spenderat strax över 3 timmar med näsan i boken, vilket ledde till att jag kom ca 100 sidor längre fram... Tråkigt för mig, har jag fortfarande 100 sidor kvar och svenskan börjar om ca 10.5 timmar. Tekniskt sätt, borde jag ju hinna klart tills dess, men bara tanken på att spendera halva natten med Arn, är motbjudande... Jag menar, visst, han verkar trevlig och allt, men om det inte händer något inom en liten mängd sidor, kommer jag säga upp bekantskapen, med andra ord, book goes boom...

Nu finns det antagligen vissa som tänker, inklusive mig själv:
"Men Vince, du har ju faktiskt haft ett X antal veckor på dig, dessutom var du ledig hela förra veckan..."

Mitt svar på det:
"Det har aldrig hindrat mig från att skjuta upp plugg till natten innan tidigare, så varför skulle det göra det i en situation som denna?"

När man sedan sitter och bläddrar igenom sin kalender, inser man att Arn endast är en droppe i havet, en stjärna i kosmos, av vad som komma skall... Resterande veckor på denna snabbspolade termin, innebär prov, inlämningar och annat omotiverande pluggande, i mängder. Bland annat har vi ju de där ångestframkallande nationella proven som egentligen är totalt meningslösa, men som ändå ska göras, alldeles runt hörnet. Jag säger då det, nästa person som påstår att det var så mycket enklare att gå i skolan, tänker jag personligen spika upp på en lyktstolpe och piska med lakritsremmar...

Tacka vet jag bra...nej...awesome musik:


I could really use a wish right now...



Om vi då istället försöker bortse från att Arn för dagen är mannen i mitt liv, har ju faktiskt veckans torsdag varit relativt bra. Engelska på morgonen, där vi diskuterade Rani and Sukh och jämförde den med Romeo & Juliet. Alltid lika trevligt att få prata engelska. Vi fyllde även i en mellanstadieenkät, med frågor såsom:

"Har du någon att vara med på rasterna?"

"Får du vara med och påverka skolans budget?"

"Tar du och dina kamrater hand om de nya eleverna på skolan?"

Svar:

"Nej, jag sitter ensam på en toalett och gråter... DUH!"

"Vilken budget?"

"Om ni menar, ta emot deras "jag-är-så-mycket-bättre-än-du-blickar" och ge dem ett överlägset leende som svar, så jo, det gör vi väl..."

Totalt meningslöst... Iallafall... Därefter var det lunch, tjockpannkaka vilket går att äta, men än en gång, jag gillar verkligen inte pannkakor...
En kaffe vid fikus uppe på det och vi hamnade i en vild diskussion om dataspel under sina tidigare år. När jag kommer hem på lördag, är högsta prioritet att leta upp lådan med alla gamla dataspel, göra en lista på i vilken ordning jag ska klara dem och sedan göra precis det. Dessutom är jag helt plötsligt oerhört sugen på att spela the Sims 2... Vilket jag kommer göra så fort jag får chansen.

Samhäll sedan, där vi pratade arbetslöshet. Operation Fjäsk är nu inledd. Dags att börja räcka upp handen, komma med poänglösa argument och bara vara allmänt gullig mot Mao, för jag ska fan ha mitt MVG om jag så måste muta henne med rikskuponger!
BELIEVE IT!

Sedan tog skoldagen slut, tydligen... Egentligen skulle jag väl ha sprungit Cooper, men eftersom tant Agda för stunden tagit över min kropp, fanns det inte en suck i världen att jag skulle klara det. Sagt och gjort, jag tog mig hem och kröp ner i sängen. Som vanligt blev det Förhäxad, samtidigt som jag även han se snuttar från Tyra Banks Show och förbannade än en gång alla dessa konservativa, över-religiösa och fördomsfulla amerikaner.
NI SKA DÖ!

Efter det har jag väl egentligen spenderat större delen av tiden med Arn, eller ja, det blev nog mer dator än Arn, men det är sak samma... Nu har jag iallafall ett X antal timmar framför mig tillsamman med denna stackars sate som inte förstår något av den verkliga världen...
I'm so happy for me...

Förövrigt gav Hannah mig en liten idé,
såhär i brist på annat..
.

(Hannah, som ni förövrigt hittar här:)
http://hanybany.blogg.se/


ATT GÖRA FREDAG:

- Spendera natten med Arn
- Försöka kopiera materialet till Engelska nationella, antagligen med hjälp av kamera
- Vakna upp i tid till morgonträningen
- Genomföra benböjen utan att dö
- Hinna i tid till svenskan
- Göra ett tappert försök att jämföra Arn med den historiskt inkorrekta filmen "Korpen Flyger"
- Gå igenom nationella på engelskan och än en gång bli påmind om att jag inte har något jobb
- Överleva skolmaten
- Säga: "Sucks to be you" till Emmy när hon betalar min och Sofis chokladboll
- Förhoppningsvis prata Projektarbete och komma fram till något vettigt
- Genomlida en mattelektion och hoppas att Beata inte kollat igenom onsdagens läxa
- Däcka i sängen med datorn på magen
- Städa och packa

DON'T WE JUST LOVE FRIDAYS?

Nej, om man kanske skulle ta tag i Arn nu innan klockan blir alldeles för mycket... Visst, sömn är överskattat, men ett par timmars sömn är ju inte helt fel trots allt. Jag menar, under de timmarna har man ju chansen att få uppleva mänsklig, att skolan brinner ner till grunden, en lottovinst och alla andra underbar saker som bara kan hända i drömmarnas magiska värld. Inatt tror jag att jag satsar på mänsklig utrotning...



Den här beskriver min livssituation så bra...

// sir Vincent

onsdag 14 april 2010

Vince, manusförfattare... I like it.

Tisdag.... nej, det är onsdag idag... Jag ger upp...

Började iallafall dagen med hopp och bänkpress med bandygym. Eftersom jag inte minns höstens resultat, vet jag inte om det gick bra eller dåligt... Ärligt talat så vill jag nog inte veta...
Därefter var det matte och vi började med något jag förstod. Fabulöst.
Historieprov på det och sedan lunch. Sista lektionen, naturkunskap, spenderades i skogen. Tro det eller ej, men det var inte hemskt. Tror dock inte att vi kom fram till något vettigt... Ralle var på bra humör iallafall och verkade trivas som fisken i vatten.

Hem där jag blev anfallen av min kusin på msn. Tydligen, vilket jag nästan förträngt, har jag lovat, (helt säker på att jag sa kanske), att skriva ett manus till hans svenska skräckfilm... Med mitt sjuka sinne och svarta humor, borde det ju kanske gå, men deadline sommarlovet, känns mindre realistiskt. Vi får se. Varför inte liksom? Han har ju lovat att han ska göra en remake på "It" någon dag, så självklart måste jag ju hjälpa honom komma igång ^^

Efter att ha bollat idéer fram och tillbaka en stund, gav jag upp och kollade på Förhäxad. Därefter somnade jag och sov i två timmar... Way to go!
Nu ska jag antagligen spendera resten av kvällen med den tråkige snubben Arn. Yay...

// sir Vincent

tisdag 13 april 2010

Die math, DIEEEEEEEEEEEEE!

Nu ska vi läsa matematik B en hel kväll och lyssna på deppig musik....

Jag har sagt det förr och jag säger det igen:

MATTE B BLIR MIN DÖD!

Ärligt talat, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, för när det väl kommer till kritan, är jag totalt jävla urkass.

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH

Sitter med ett gammalt nationellt prov och har hunnit till tal 6. Värt att nämna är att jag har haft rätt på 1 tal, fel på 1 och resten har jag förträngt eller aldrig lärt mig. Är det någon mer än jag som känner paniken inför nationella?

Om man bortser från mitt nervösa sammanbrott såhär på kvällskvisten, har dagen i sig varit relativt bra. Träning med bandygym på morgonen. Testvecka, mer behöver jag inte säga...
Sedan var det dags för samhäll, där vi såg någon film och pratade stridsåtgärder mellan arbetsgivare och arbetstagare. Sedan var det dags att få veta betyget på arbetet, det vill säga, vårat "fantasiarbete". Jag kan med stolthet meddela att jag nu fått mitt första VG i samhäll B, vilket också innebär att Emmy ska bjuda mig och Sofi på chokladboll på fredag.
Sucks to be you ^^

Därefter var det lunch, helt okej fisk med halvråa potatisar... Fabulöst.
Naturkunskap, där vi gick igenom ännu mer om det vi påbörjade igår, det vill säga, jag har ingen aning... Istället spenderade jag större delen av lektionen med att klottra i mitt block och låtsas anteckna. På slutet skulle vi dock få ihop en näringsväv, och jag säger bara det, isbjörnar är inte att lita på. Tydligen äter de allt och räknas därför som toppkonsument...se där, jag lärde mig faktiskt något... YAY!
Dagens dumförklaring från Ralle:
"Ekorr'n satt i granen, skulle skala...? Just det, kottar..."
Vi gillar Ralle, han är trevlig.

Gymnastik efter det och vi trodde att det nu var dags för den fruktade redskapen, men ack nej, eftersom vi hade helsal var det tydligen onödigt att slösa bort den på redskap. Innebandy it is!

Gick hem och fick den alldeles utmärkta idén att om man skulle ta och springa lite, nu när man ändå var ombytt och svettig... Sagt och gjort. Löpartightsen på och sedan bar det av. Till Ingsbergssjön, ett varv runt och sedan tillbaka på 20 minuter....
Död är inte ens tillräckligt för att beskriva känslan.

Jag är så dåligt tränad att det är som att starta i en uppförsbacke där du inte kan se toppen, för att sedan inse, när du väl når dit, att den riktiga toppen är dubbelt så långt upp, täckt av moln, blixtar och dunder...

Dock är jag stolt över mig själv då jag faktiskt lyckades hålla ut hela vägen. Nu har jag därför ca 3-4 gånger kvar där det kommer vara ett rent helvete, innan det börjar kännas lite lättare. Cooper på torsdag kommer gå åt pipsvängen...

En varm dusch senare och jag var nästan fit for fight... Förhäxad uppe på det, samtidigt som man välkomnade Sofi till Facebook. Äntligen föll hon för vårat grupptryck ^^
Senare tyckte jag synd om mig själv, samtidigt som jag var i ett stort behov av kaffe, så jag cyklade till affären och köpte godis och kaffe. Jag var så värd det!
Därefter hände något läskigt... Jag gick in på Facebook och gjorde den gamla vanliga spåkulan och resultatet var:

"Din budget behöver ses över. Om du slutar att tröstshoppa kan du snart köpa det du verkligen vill ha. Det finns också chans till extrainkomster."

Inte okej... Inte okej nånstans oO
Dock måste jag säga att det där med extrainkomster låter ganska bra och eftersom det andra stämde in, vem vet...

Nej, om man skulle ta och fortsätta låta matteboken dumförklara mig en stund till?
Sedan har jag ju historian också... Prov imorgon, men trots att jag knappt pluggat, är jag inte orolig. Det brukar gå bra ändå. Värre är det med Arn, som jag kommer få spendera hela morgondagen och torsdagen med... Skitliv!

// sir Vincent




måndag 12 april 2010

Keep on Running

Dagens tredje inlägg. Snacka om att överträffa sig själv...
Photoshop är seriöst ännu en gåva till mänskligheten, jag älskar det. Tillsammans med Captain's oslagbara "springbild" är allt möjligt och jag har just spenderat över timmen på att skratta mig fördärvad åt min egen kreativitet. Självklart har jag valt att dela med mig av mitt mästerverk...
I bring you:

"Keep on Running"

This is how it goes down

Det krävs inte mycket för att jag ska storkna av skratt,
och det här är just ett sådant tillfälle...

Förlåt Nova, men du rev faktiskt sönder min tidning.
Det är sådana här saker som får mig att inse att jag verkligen är usel i photoshop...
Men kul har jag och det är det som räknas ^^

Efter att ha dött av rastlöshet hemma, traskade jag bort till skolan runt halv 10. Där hittade jag resten av klassen och det fanns till och med tid över till en kopp kaffe innan det var dags för naturkunskap. Ralle verkade vara på dåligt humör, men kom snart över det. Dock förstod jag inte ett skvatt av det han bad oss anteckna, men då är väl allt som det ska vara...

Lunch och sedan historia. Än en gång var det seminariedags, den här gången om kvinnokampens historia. Som vanligt var inte våld långt borta när Petter började anklaga kristendomen för att förtrycka kvinnor, vilket han faktiskt har rätt i, men iallafall. Väldigt underhållande om inte annat.

Traskade hemåt och passade på att öppna balkongdörren för att få in lite frisk luft, samtidigt som jag förbannade mitt skafferi för att inte innehålla något kaffe. Det är sådana här dagar man bara vill sätta sig i solen och sörpla på en kopp med varmt och starkt kaffe. Underbart!
Men icke då, istället blev det en macka och hög musik. Inte så fel det heller kanske...

Sitter nu här och överväger om jag borde ta tag i pluggandet eller inte. Vi har verkligen mängder med saker nu och det kommande veckorna innan sommarlovet tar vid. Efter att ha haft det relativt lugnt i 1.5 termin, var det precis som om en atombomb just landat. Bara den här veckan har vi ett prov, matte- och samhällsläxa, samt en stor skrivuppgift i svenskan på fredag, vilket också innebär att jag måste ta tag i den sega boken... Don't like it!

Först tänker jag dock invänta dagens Förhäxad med spänning, kanske passa på att skriva lite under tiden... Jo, så får det nog bli. Sedan ska jag åtminstone ta tag i historian och matten, så att man får något gjort.

// sir Vincent

I believe GEEK is the word...

När man vaknar innan 6 en måndagsmorgon, det vill säga, fyra timmar innan skolan börjar, känns livet riktigt härligt. Att jag dessutom är klarvaken nu, ca timmen senare, gör inte saken bättre...

Anledningen, filmen Fåglarna utspelade sig utanför mitt fönster...

Vad som lät som ett 50-tal fiskmåsar/trutar slå halvt ihjäl varandra, jaga någon ensam stackare fram och tillbaka för att sedan sätta sig överallt och tjattra i en kvart, är väl kanske inte det ultimata sättet att bli väckt på. Särskilt då den första tanken som slår mig är:
"We are doomed..."

Dock höll det "bara" i sig i en halvtimme, inte för att det hindrade mig från att vakna till ordentligt, och ja, nu sitter jag här med hög musik i öronen i brist på annat. Fabulöst!

Under den halvtimmen då jag försökte somna om, började jag rabbla upp alla animeer jag sett, vilket även gav mig en fix idé att räkna ut exakt hur många timmar av mitt redan sorgliga liv som jag spenderat på dessa.
Here it goes:

07-Ghost - 25
Asu no Yoichi - 12
Azumanga Daioh - 26
Black Lagoon - 24
Bleach - 253
Bokusatsu tenshi Dokuro-chan - 12
DMC - 12 (13 min)
Elfen Lied - 14
El Cazador de la Bruja - 26
Fairy Tail - 13
Ga Rei Zero - 12
Gantz - 26
Higepiyo - 25 (5 min)
Higurashi no Naku Koro ni - 26
Higurashi no Naku Koro ni Kai - 24
Higurashi no Naku Koro ni Rei - 5
Kyoshiro to Towa no Sora - 12
Kannazuki no Miko - 12
Kämpfer - 12
Muteki Kanban Musume - 12
Naruto - 220
Naruto Shippuden - 142
Ouran High School Host Club - 26
Rozen Maiden - 26
Sailor Moon - 96
Strawberry Panic - 26
Umineko no Naku Koro ni - 26

Första reaktionen:
"Det var ju inte så farligt... Jag trodde det skulle vara fler."

(Lägg märke till att siffrorna representerar alla episoder jag sett av varje serie)
Då bortser vi först från det faktum att jag med största sannolikhet glömt någon...
Om vi då säger att alla episoder, bortsett från DMC och Higepiyo, är ca 20 minuter långa, plusminus ett par minuter...

1108x20 + 12x13 + 25x5 = 22160 + 156 + 125 = 22441 minuter

22441 minuter = 374,02 timmar = 15,584 dygn = 2,2263 veckor = 0,51947 månad = 0.042696 år

*host host*

Jag tror jag lägger ner det här nu...
Min redan tydliga nördstämpel blev just synlig för världens alla blinda...
Tack och lov finns det de som borde vara värre, (läs Captain)!
Och tro det eller ej, men jag ångrar inte en minut.

Jag vet inte varför, men det här känns bekant...

Okej, då har jag fördrivit ännu lite tid denna soliga, jag upprepar, SOLIGA, måndagsmorgon här i Nässjö. I vanliga fall, skulle jag ligga och snooza vid det här laget, i ungefär 40 minuter till, ligga och dra mig ännu en 20 minuter för att sedan kravla ur sängen... But not today...
Om man kanske skulle ta och läsa lite i Arn nu när man har tid? Dock behöver jag få i mig något ätbart först innan jag skrumpnar och dör... Överväger också att gå till skolan tidigare så jag hinner köpa mig en kopp kaffe. Jo, det låter som en alldeles utmärkt idé!

Nej, frukost på det här och kanske överväga att byta livsstil när jag ändå är igång...
Men jag menar, att ha spenderat ca en halv månad tittandes på "tecknat" är ju en prestation bara det ^^
Att jag dessutom haft uppehåll sedan nyår, är en ännu större prestation...

Note to self: Get a life!


Over and out

// sir Vincent







söndag 11 april 2010

Head, you're dead to me...

Dear head... I hate you.

Jag har haft huvudvärk i stort sett hela dagen nu och den vägrar ge sig. Inte blir det bättre av att jag mår illa så fort jag rör mig...

jknsgajkgn khgolb4qengf dkaglm e1rqbgvojåklmjnjoågwtefå.o

Där försvann lite frustration...

Jag har en teori... Allt går att lösa med silvertejp och våld.
Frågan är:
Vad händer om jag dunkar mitt huvud i väggen och sedan tejpar ihop det?
Nästan värt att testa...


"Do you think I'm made of money?"
"Well, isn't that what "MOM" stands for..?"

Slightly stupid...

Bloggen som Vince glömde...

Okej, den här gången har jag alltså missat fredag och lördag.

I heart Michelingubben

Det var bara ett infall...

Iallafall... Fredagen. Vad gjorde jag?
Visst ja, jag följde med pappa hem till Petri och Cilla. Där blev det ännu en gaddning då Petri fick fylla i mitt tatuering med svart färg. Måste säga att det kändes mer den här gången än första och efteråt var jag så öm och bortdomnad, att jag inte kände när han strök på salva. Men så värt det!
Vi var kvar där i stort sett hela eftermiddagen/kvällen. Cilla och jag mobbade pappa, medan han gjorde ännu en ryggtatuering, men det är så det ska vara.

När jag kom hem, blev det till att titta på halva Mean Girls med mamma och syster. Sedan blev det girltalk, eller ja, vi diskuterade begravningslåtar och kom fram till att livet är för kort... Dystert kan man tro, men eftersom vi alla, (mamma och jag iallafall), har samma humor, blev det mer skratt än depp. När mamma gick och la sig, tittade Frida och jag klart på Mean Girls, one of the world's most quotable movies ever!

"Glenn Coco? Four for you Glenn Coco. You go Glenn Coco!"

"I don't hate you beause you're fat, you're fat because I hate you."

"If you're from Africa, why are you white?"
"Oh my god Karen, you can't just ask people why they're white."

"Don't have sex, because you will get pregnant and die! Don't have sex in the missionary position, don't have sex standing up, just don't do it, OK, promise? OK, now everybody take some rubbers. "

"Everyone in Africa knows Swedish."

"I wish we could all get along like we used to in middle school... I wish I could bake a cake filled with rainbows and smiles and everyone would eat and be happy..."
"She doesn't even go here!"
"Do you even go to this school?"
"No... I just have a lot of feelings..."
"Just go home."

I LOVE IT!!!

Tja, det var väl det....

Lördag nästa!

Gjorde ingenting, åkte tillbaka till Forks...förlåt...Nässjö, gjorde ingenting, skrev halva natten, sov...

Today!

Sov ut riktigt ordentligt då jag i stort sett blivit väckt innan 10 varenda dag under lovet...
Sedan har jag inte gjort så mycket. Ska försöka ta tag i pluggandet och skrivandet, men för stunden...nej...

// sir Vincent